installateur plaatst zonnepanelen

Zonnepanelen en garantie

Iedereen die zonnepanelen plaatst, staat natuurlijk stil bij het rendement dat deze zonnepanelen zullen brengen. De levensduur van deze zonnepanelen is uiteraard elementair in deze rendementsberekening en dat brengt ons al snel bij het begrip "garantie". Welke garanties biedt de installateur met betrekking tot de levensduurte van mijn installatie?

De garantie die de zonnepanelenleveranciers geven, schommelt tussen de 10 en de 25 jaar en gaat vaak over een gegarandeerd rendement. Het is namelijk zo dat je zonnepanelen doorheen de jaren aan rendement zullen verliezen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat zonnepanelen van een hogere kwaliteit een kleiner rendementsverlies hebben dan zonnepanelen van bedenkelijke kwaliteit. Daarom wordt er bijvoorbeeld door de leverancier een garantie geboden van 80% rendementsbehoud over 20 jaar.

Tip:

Het is van belang om de garanties zeer goed na te lezen. Je moet er bijvoorbeeld op toezien dat er niet enkel een garantie op rendement wordt gegeven, maar dat je zonnepanelen ook in garantie zijn wat betreft slijtage of bepaalde defecten. Vraag aan je zonnepanelen leverancier welke garanties hij kan bieden met betrekking tot jouw installatie.


Offerte aanvragen voor uw zonnepanelen

Offerte aanvragen

Vergelijk prijzen van erkende installateurs

Offerte

Offerte aanvragen voor uw zonnepanelen

Kosten & subsidies

Kosten en subsidies tegen elkaar afwegen

Kostenplaatje