vergunning voor zonnepanelen

Bouwvergunning

Een vraag die vaak gesteld wordt is of je een stedenbouwkundige vergunning nodig hebt om zonnepanelen te kunnen plaatsen. In december 2010 heeft men beslist om het plaatsen van zonnepanelen in de meeste situaties vrij te stellen van een stedenbouwkundige vergunning. Hierbij wordt er nog een onderscheid gemaakt tussen een plat dak en een hellend dak.

  • De installatie van zonnepanelen op een plat dak is vrijgesteld als deze installatie niet hoger komt dan 1 meter boven de dakrand.
  • De installatie van zonnepanelen op een hellend dak is vrijgesteld als de zonnepanelen worden geïntegreerd in het dak. Dat wil zeggen: ofwel op het dak in dezelfde hellingshoek ofwel ter vervanging van de dakbedekking.

Een stedenbouwkundige vergunning is echter geen vrijgeleide voor het plaatsen van zonnepanelen. Je dient nog steeds te controleren of de plaatsing van de zonnepanelen niet in strijd is met geldende voorschriften van het BPA (Bijzonder Plan van Aanpak), het RUP (gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan) of de verkavelingsvergunning waarover je beschikt.


Offerte aanvragen voor uw zonnepanelen

Offerte aanvragen

Vergelijk prijzen van erkende installateurs

Offerte

Offerte aanvragen voor uw zonnepanelen

Kosten & subsidies

Kosten en subsidies tegen elkaar afwegen

Kostenplaatje